Website in 1 dag: dit is hoe je het voor elkaar krijgt

Een website in 1 dag online hebben. Als je op deze pagina bent gekomen vraag je je waarschijnlijk af of dit mogelijk is.

Dat is het zeker! Sterker nog: deze website is ook in slechts 1 dag opgezet.

In dit artikel vertel ik je stap voor stap hoe zelf ook een eigen website opzet in 1 dag.

Waarom een website in 1 dag?

Als je net begint met (online) ondernemen raad ik je aan om zo snel mogelijk een werkende website online te zetten.

Je kan dit zien als een soort ‘minimum viable product’ of MVP.

Het is beter om zo snel mogelijk een eenvoudige website online te zetten, dan om maandenlang elk detail van je website te willen perfectioneren.

Hoe eerder je website online staat, hoe eerder je bezoekers gaat krijgen en hoe eerder je klanten gaat genereren voor jouw product of dienst.

Stap 1: Domeinnaam registeren

Alles begint met het registreren van jouw domeinnaam. Er zijn veel partijen waarbij je dit kunt doen.

Kies er wel één met een goede reputatie en ga niet voor het allergoedkoopste. Hierdoor weet je in ieder geval dat je ondersteuning kan krijgen als je ergens tegen aan loopt.

Partijen waar ik zelf goede ervaringen mee heb zijn:

  • Antagonist
  • Neostrada

Meer over het kiezen van een goede domeinnaam is te lezen in mijn artikel over starten met affiliate marketing.

Stap 2: Hostingpakket

Als je een domeinnaam hebt geregistreerd heb je daar ook een hostingpakket bij nodig. Dit zorgt er voor dat er ook daadwerkelijk een website geplaatst kan worden op je domeinnaam.

Kijk wel even goed welk hostingpakket bij je past (afhankelijk van welke partij je hebt gekozen). Vaak is het kleinste/goedkoopste pakket meer dan genoeg om mee te beginnen.

Mocht het nodig zijn dan kan je later altijd nog upgraden naar een groter/duurder pakket.

Bestel dus ook een hostingpakket bij dezelfde partij waar je je domeinnaam hebt geregistreerd.

Stap 3: WordPress installeren

De derde stap is om een Content Management Systeem (CMS) te installeren. Dit systeem zorgt er voor dat je straks makkelijk pagina’s kan maken en je teksten, afbeeldingen en meer kunt toevoegen aan je site.

Het meest voorkomende CMS is WordPress en ik kan dit ook van harte aanraden. Het is eenvoudig in gebruik en er is enorm veel over te vinden online. Zelfs als je vastloopt, is de oplossing dus snel gevonden.

Hoe je precies WordPress installeert verschilt per hostingpartij. Het handigste is daarom om even bij jouw gekozen hostingpartij op te zoeken hoe je dit precies moet doen.

De betere hosting partijen (zoals Antagonist of Neostrada) hebben hier handleidingen voor online staan die je hier stap voor stap doorheen helpen. Loop je vast? Dan kan je ook altijd even contact met ze opnemen voor hulp.

Stap 4: Thema installeren

Nu alle technische dingen (domeinnaam, hosting, WordPress) geregeld zijn wordt het tijd om de vormgeving van je website in te richten.

Als je snel online wil zijn is het vaak het handigst om een WordPress thema te installeren. Een thema is eigenlijk een soort template-website die je vervolgens naar eigen wens kan invullen.

Er zijn enorm veel thema’s voor WordPress te vinden. Veel zijn zelfs gratis.

Toch zou ik je adviseren om wel voor een betaald thema te gaan. Deze zitten vaak beter in elkaar dat gratis thema’s en zorgen voor minder problemen.

Kijk bijvoorbeeld eens op ThemeForrest voor de opties in betaalde thema’s. Kies een thema dat veel gebruikt wordt, goede beoordelingen heeft en wat je natuurlijk mooi vindt. Dan zit je over het algemeen goed.

Heb je een thema gekozen? Kijk dan even goed hoe je dit moet installeren. Ook hiervoor heeft elk goed thema een handleiding die je kunt volgen.

Stap 5: Pagina’s & Content

Als je thema is geïnstalleerd kan je dit gaan vullen met jouw pagina’s en content. De basispagina’s die je in ieder geval wilt aanmaken zijn:

  • Home
  • Producten of Diensten
  • Blog
  • Over ons/mij
  • Contact

Maak deze 1 voor 1 aan onder Pagina’s in WordPress. Vul ze vervolgens met je eigen teksten en afbeeldingen.

Wil je meer weten over het opzetten van een website waar je ook nog eens online geld mee verdient? Check dan eens mijn review over de Affiliate Marketing Revolutie. Dat is een cursus waarin je dit stap voor stap leert.

Leave a Reply