De Laptop Lifestyle Review

De Laptop Lifestyle is het boek van Jacko Meijaard. In dit boek neemt Jacko je mee in alle stappen van het online geld verdienen met affiliate marketing.

Het boek was op 13 november beschikbaar om te bestellen, wat ik direct heb gedaan. Op deze pagina zal ik het boek reviewen zodat je kan bepalen of het ook voor jou de moeite waard is.

Het boek De Laptop Lifestyle

Wat staat er allemaal in het boek?

Laten we beginnen met de inhoud van het boek. Voordat je het boek aanschaft is het handig om te weten wat je kunt verwachten.

In het boek staan de volgende hoofdstukken:

  1. Geen toekomst

Jacko’s verhaal over hoe en waarom hij is begonnen met affiliate marketing. In dit hoofdstuk wordt meteen duidelijk dat affiliate marketing veel moois kan brengen, maar dat het ook hard werken en volhouden is. Dit zet meteen de toon voor de rest van het boek.

2. Met de juiste motivatie is alles mogelijk

Dit hoofdstuk verteld over waarom het hebben van de juiste motivatie zo belangrijk is. Jouw motivatie vinden gaat er voor zorgen dat je door kan gaan met affiliate marketing. Ook als het even tegen zit.

3. Weet waar je naartoe wilt werken

Vanuit het vorige hoofdstuk is de volgende logische stap om doelen te gaan stellen. Hier bespreekt Jacko hoe hij zijn doelen stelt en waarom het goed werkt.

4. Wat is affiliate marketing?

Hier wordt besproken wat affiliate marketing is en hoe het globaal werkt. Met name voor de beginners interessant en anders als geheugensteuntje voor de gevorderden.

5. Ontelbaar veel keuzes

Dit hoofdstuk gaat vooral over hoe enorm veel opties er zijn om online geld te verdienen. En dat dit een grote valkuil is. Dit was voor mij persoonlijk één van de belangrijkste hoofdstukken in het boek omdat ik ook vaak ben gewisseld van het ene idee naar het andere. Doe dat niet en commiteer je voor de lange termijn aan één project!

6. Hoe jij een niche kunt vinden waarin jij jezelf als affiliate overtreft

Alles over het vinden van een niche die bij jou past. Door een niche te kiezen die je interesseert blijft het leuk om affiliate marketing bezig te zijn. Alleen op die manier ga je het op de lange termijn volhouden.

7. Jouw site gaat alleen slagen als jij mensen iets geeft dat ze nodig hebben

Als je eenmaal weet op welke niche je je wil storten moet je daar content over gaan maken. Dit hoofdstuk helpt je om na te denken over hoe jij je kunt onderscheiden van concurrenten.

8. Je eerste website opzetten

Hier wordt globaal behandeld hoe je je eerste website opzet en waar je rekening mee moet houden. Let op: hier staan geen stap voor stap instructies in. Daarvoor kun je beter kijken daar Jacko’s cursus; De Affiliate Marketing Revolutie. Als je daar meer over wilt weten, lees dan hier mijn review daarover.

9. SEO

Dit is persoonlijk mijn favoriete onderwerp en ik was dan ook erg benieuwd naar dit deel van het boek. Verwacht ook hier geen stap voor stap instructies. Wel wordt er veel verteld over het doen van zoekwoordenonderzoek. Hier worden erg goede tips over gegeven die je gaan helpen om de juiste onderwerpen voor blogs te vinden.

10. Leren van anderen

Hier leer je over leren. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar één van de belangrijkste eigenschappen die je moet hebben als succesvolle affiliate is de bereidheid om te blijven leren. Hetzelfde geld als je werkt als online marketeer. Nieuwsgierig zijn en continue blijven leren is een must.

11. Geen bezoekers, geen inkomsten

In dit hoofdstuk bespreekt de verschillende manieren om bezoekers naar je website te trekken zoals SEO en betaald adverteren. Ook hier zijn weer veel keuzes (zie hoofdstuk 5), maar Jacko adviseert hier om je eerste instantie op één bron van bezoekers te focussen; bijvoorbeeld SEO. Iets waar ik het 100% mee eens ben.

12. Zet niet al je geld op hetzelfde paard en het belang van een traffic strategie

Hier gaat Jacko dieper in op het kiezen van de juiste bronnen van bezoekers voor jouw website. Ook adviseert hij hier om niet volledig afhankelijk te zijn van één bron. Want als deze wegvalt, heb je een probleem.

13. Wees niet bang om te veranderen

Dit vond ik zelf één van de interessantere hoofdstukken. Het kan namelijk zo zijn dat het je niet lukt om direct een succesvol project te hebben. En daar zul je niet de eerste in zijn. Durf dan ook om veranderingen door te voeren zodat je weer op het juiste spoor komt.

14. Meten is weten

Iedereen die bezig is met affiliate marketing of SEO kent natuurlijk de uitspraak ‘meten is weten’. In dit hoofdstuk bespreekt Jacko hoe hij zijn websites meetbaar maakt en hoe hij gebruik maakt van data om zijn websites te verbeteren.

15. Niet iedere bezoekers is evenveel waard

Dit hoofdstuk leert je vooral om meer uit je bezoekers te halen. Op basis van data kun je namelijk veranderingen doorvoeren op je website om er nog meer inkomsten uit te halen. Met name voor de mensen die al wat bezoekers hebben een erg interessant hoofdstuk.

16. Hoe slimme funnels de helft van mijn omzet bepalen

Iedereen die zich verdiept in affiliate marketing komt vroeg of laat de term ‘funnels’ tegen. Vaak wordt dit erg complex gemaakt, maar Jacko houdt het juist heel eenvoudig in dit hoofdstuk. Ook hier geen stap voor stap instructies, maar wel genoeg aanknopingspunten om zelf met funnels te kunnen beginnen.

17. Hoe ik mijn winst gebruik om nog meer te winnen

Hier bespreekt Jacko hoe hij zijn inkomsten continue aan het opschalen is. Het kan goed zijn dat jij met 5000 euro per maand compleet tevreden bent. Maar er is altijd weer een hoger level om te bereiken.

18. Blijf nieuwsgierig en verwaarloos je projecten niet

Ook hier wordt nogmaals een belangrijke valkuil besproken; het niet consistent doorwerken aan je project en het laten versloffen. Hoe goed je ook bezig bent, als je opeens stopt zullen je inkomsten vanzelf gaan dalen. Blijf dus altijd nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden en blijf bouwen aan jouw affiliate-project.

19. Het is nu aan jou

Het boek sluit af met een belangrijke boodschap. Namelijk dat de meeste mensen niets concreets zullen gaan doen met het boek. Juist de mensen die er mee aan de slag gaan en volhouden zullen succes hebben. De laatste twee zinnen zijn dan ook:

Ga er voor.

Je hebt niets te verliezen en alles te winnen.

Wanneer je boek zou moeten kopen

Nu je weet wat er allemaal in het boek staat vertel ik je graag wanneer je dit boek zou moeten kopen (en wanneer niet).

Dit boek is het meest waardevol voor mensen die serieus zijn over online geld verdienen en vastberaden zijn om dit met affiliate marketing te gaan doen.

Als dat zo is ga je in dit boek meer dan genoeg inspiratie en tips vinden om zelf een succesvolle affiliate te worden.

Daar hoort ook bij dat je bereid bent om de tips uit het boek toe te gaan passen en je op lange termijn te commiteren aan één project.

Twijfel je nog of affiliate marketing iets voor jou is? Dan weet je na het lezen van dit boek het antwoord. Er wordt namelijk een heel goed en vooral realistisch beeld neergezet van wat je kunt verwachten.

Het boek bevat geen overdreven statements en belooft geen gouden bergen. Wat mij betreft een enorm pluspunt.

Wanneer je het boek niet zou moeten kopen

Naast alle positieve punten zijn er ook nadelen aan dit boek. De minpunten zet ik hier even op een rij:

Je leert niet om snel geld te verdienen

Hoop je snel online geld te verdienen door dit boek? Vergeet het maar.

Het boek belooft geen manieren om snel online geld te verdienen en die ga je hier ook niet vinden.

Als dat is wat je zoekt kan je dit boek beter niet kopen.

Het ontbreekt aan praktische instructies

Als je op zoek bent naar een praktisch stappenplan, dan kom je bedrogen uit. In het boek beschrijft Jacko vooral in grote lijnen wat je moet doen. Maar hij gaat nergens tot in detail.

Wil je dat wel? Dan kan je beter kijken naar zijn cursus De Affiliate Marketing Revolutie (zie mijn review daarover hier).

De schrijfstijl kan beter

Een ander minpuntje vond ik de schrijfstijl. Jacko is een affiliate marketeer, maar geen geboren schrijver.

Af en toe ga je dus een tikfoutje of een vreemd opgebouwde zin tegenkomen in het boek.

Het is niet zo vaak dat het storend is, maar ik wilde het toch even benoemen. Het belet je zeker niet in het opnemen van de belangrijkste informatie, maar verwacht niet het best geschreven boek ooit te lezen.

Veelgestelde vragen

Hieronder nog enkele veelgestelde vragen en antwoorden over dit boek:

Wat kost het boek De Laptop Lifestyle?

Voor € 17,95 is het boek van jou.

Wat leer je in De Laptop Lifestyle?

In het boek leer je alles wat nodig is om succesvol online geld te verdienen met affiliate marketing.

Gaat dit boek worden over snel rijk worden?

Absoluut niet. Veel geld verdienen kost tijd en energie, dat komt duidelijk naar voren in dit boek. Het is geen manier om snel veel geld te verdienen.

Conclusie: is dit boek de moeite waard?

Als je tot hier hebt gelezen heb je denk ik al een goede indruk gekregen van dit boek.

Al met al ben ik er erg positief over. Voor mensen die serieus zijn over online geld verdienen is dit een fantastisch boek. Je gaat er dan genoeg inpiratie en tips in vinden om zelf aan de slag te gaan.

De enige minpunten zijn het ontbreken van praktische instructies en misschien de schrijfstijl.

Desondanks is dit wat mij betreft het beste Nederlandse boek over online geld verdienen en affiliate marketing.

Denk je dat dit boek iets voor jou is? Kijk dan even hier voor meer informatie en bestellen.

Alvast veel leesplezier!

Leave a Reply