Affiliate netwerken in Nederland: compleet overzicht (2020)

Affiliatenetwerken in Nederland

Op deze pagina vindt je een zo compleet mogelijk overzicht van alle affiliate netwerken in Nederland.

De populairste drie zijn:

Ieder netwerk is weer anders, en biedt weer andere producten of diensten om te promoten. Kijk eens rond in de netwerken op deze lijst en ontdek de producten/diensten die het beste bij jou passen als affiliate.

AdTraction

Adtraction logo

Dit netwerk is in 2007 gestart in Zweden en heeft zich daarna naar omliggende landen (waaronder dus Nederland) uitgebreid. Op dit moment is het, naar eigen zeggen, het grootste affiliatenetwerk van de noordelijke landen (Nordics).

Niches: Financiën, Overige

Aanmelden: https://adtraction.com/nl/publisher

Amazon

Amazon logo

Nu Amazon ook in Nederland actief is, geldt dat ook voor het affiliateprogramma. Elk product dat op Amazon.nl te koop is, kan je nu ook als affiliate gaan promoten.

Niches: fysieke producten

Aanmelden: https://partnernet.amazon.nl/

Awin

Awin logo

Awin is één van de grootste, internationale affiliate netwerken in Nederland met een breed aanbod. Grote kans dus dat je hier producten of diensten vindt die je zelf ook gebruikt. Handig om hier dus te kijken voor producten of diensten om te promoten als affiliate.

Niches: Retail, Telecom, Reizen, Financiën

Aanmelden: https://www.awin.com/nl/publishers

Bol.com

Bol.com logo

Iedereen kent Bol.com inmiddels wel als één van de grootste webwinkels in Nederland. Elk product dat je hier vindt kan je ook als affiliate promoten.

Niches: fysieke producten

Aanmelden: https://www.bol.com/nl/m/affiliate-marketing/

Coolblue

Coolblue logo

Ook alle producten op Coolblue kan je promoten als affiliate. Grote kans dus dat je wel eens iets gekocht hebt wat je hiervoor kan inzetten.

Niches: fysieke producten

Aanmelden: https://www.coolblue.nl/c/affiliate.html

CJ Affiliate

CJ Affiliate logo

Internationaal netwerk dat is gestart in de VS. Je vindt hier voornamelijk grote, Amerikaanse merken om te promoten.

Niches: breed

Aanmelden: https://www.cj.com/publisher

Daisycon

Daisycon logo

Dit is één van de grootste netwerken in Nederland met een groot aanbod. Je vindt hier zowel fysieke producten als diensten om te promoten.

Niches: Fysieke producten, Reizen, Verzekeringen, Overige

Aanmelden: https://www.daisycon.com/nl/publishers/

FamilyBlend

FamilyBlend logo

De producten en diensten op FamilyBlend zijn volledig gericht op jonge gezinnen. Als je hier affiniteit mee hebt, dus zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Niches: Alles voor jonge gezinnen

Aanmelden: https://familyblend.nl/publisher/

Online Activity

Online Activity logo

Online Activity heeft lead-acties als specialiteit. Ze zijn zowel in Nederland als internationaal actief hiermee.

Niches: diversen

Aanmelden: https://www.affiliate.onlineactivity.eu/publishers/sign-up/

PayPro

PayPro logo

PayPro is hét affiliatenetwerk voor online producten. Online cursussen, Ebooks en andere informatieproducten vindt je hier.

Niches: Online producten

Aanmelden: https://www.paypro.nl/affiliate-marketing/

Tradedoubler

TradeDoubler logo

Een bekend affiliatenetwerk dat met een aantal grote merken samenwerkt.

Niches: Reizen, Diversen

Aanmelden: https://www.tradedoubler.com/nl/publishers/

TradeTracker

TradeTracker logo

Dit is één van de bekenste affiliate netwerken in Nederland met diverse samenwerkingen met webshops, dienstverleners en travel-partijen.

Niches: Webshops, Dienstverlening, Reizen

Aanmelden: https://tradetracker.com/nl/affiliate-marketing-voor-publishers/

Wehkamp

Wehkamp logo

Net als Bol en Coolblue zijn ook alle artikelen van Wehkamp te promoten als affiliate. Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Niches: Fysieke producten

Aanmelden: https://www.wehkamp.nl/inspiratie/partners/

Wuzzon

Wuzzon logo

Netwerk dat voornamelijk actief is in Nederland, België en Frankrijk. Ze zijn met name gespecialiseerd in leadgeneratie campagnes voor consumentenmerken.

Niches: Diversen

Aanmelden: https://www.wuzzon.com/publishers

Veel bedrijven hebben een eigen affiliateprogramma

Hierboven vindt je de meest bekende affiliatenetwerken in Nederland. Hiermee heb je meer dan genoeg mogelijkheden om producten en diensten te promoten die echt bij je passen.

Naast deze netwerken hebben veel bedrijven/websites een eigen affiliate-programma. Bedenk dus of er websites zijn waar jij graag koopt en kijk eens of ze een affiliateprogramma hebben.

Je kan dit het makkelijkste vinden door te zoeken naar ‘[bedrijfsnaam] + affiliate’/’partner’. Ook staat er vaak een linkje in de footer naar het affiliateprogramma (ook wel partnerprogramma genoemd).

Check de affiliate netwerken in Nederland voor jouw niche

Een andere handige manier om nieuwe producten of diensten te vinden om te promoten is door binnen je niche te gaan zoeken.

Zoek hiervoor de naam van je niche in combinatie met ‘affiliate’ of ‘partner’. Ook dit is een goede manier om interessante affiliate-programma’s te ontdekken.

Waar te beginnen?

Weet je niet zo goed waar je nu moet beginnen? Dan raad ik aan om eens bij de top-3 te gaan kijken (Paypro, Daisycon en Tradetracker). Grote kans dat je daar iets vindt om te promoten dat echt bij je past.

Als beginnende affiliate is het verder raadzaam om eens te kijken naar de Affiliate Marketing Revolutie Cursus van Jacko Meijaard. Hier wordt namelijk stap voor stap uitgelegd hoe je een passend product/dienst kan vinden.

Daarnaast wordt er ook stap voor stap uitgelegd hoe je dit het beste kan promoten. Hoe eerder je deze kennis opdoet en toepast, hoe eerder je online geld kan gaan verdienen. Check hier mijn review over de cursus als je hier meer over wil weten.

Leave a Reply